Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2017-08-08, 16:44 [Avensis T25] T25 z 2006 1.8 benzyna - drżenie silnika
Cześć,
Jest to pierwszy post na Waszym forum więc na wstępie chciałbym się przywitać.
Posiadam Toyote z 2006 roku 1.8 benzyna kupiona około 4 mc temu. Na samym początku silnik był bardzo cichy. Po przejechaniu około 4 tyś km silnik zaczął wydawać odgłosy "klekotania" (podobnie do diesla). Po podniesieniu klapy zaobserwowałem, że silnik oraz element zaznaczony na czerwono w załączonym zdjęciu wibrują. Poniżej znajduje się również film, który nagrałem. Niestety nie widać na nim drgań ale je słychać.
Tydzień temu zostały wymienione filtry, olej itd. Pochodziła spokojnie 2-3 dni i problem powrócił. Dodam, że jeżdżę na włączonej klimatyzacji.
Witam jaki przebieg ma avensis wygląda na to że spory.Jakim olejem zalałeś,niestety ale wydaje mi się że żadna wymiana świec nie pomoże na klekotanie.Spróbuj dolać jakiegoś dobrego środka ceramicznego do oleju na uszczelnienie (wyciszenie silnika).Drgania mogą być spowodowane przez czujnik vvti w głowicy od strony rozrządu zamontowany.Klekotanie może być też wywołane przez" posklejanie" się regulatora faz rozrządu na wałku rozrządu.
Daj znać co pomogło.
_________________ Sprzedaż używanych, oryginalnych części Toyoty Avensis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum