Witam serdecznie a wiec posiadam pieknego Avensisa 2.2 d-cat T180 2007rok. Wczoraj podczas jazdy i wyprzedzania innego auta moja toyota zgasla i nie chce odpalic. Po podlaczeniu pod kompa nie pokazalo zadnego bledu dodam jeszcze ze jak wtrysnie sie samostartu to silnik odpala i pracuje do momentu wypalenia sie i gasnie. Dzisiaj po sprawdzeniu bledow wyskoczyl tylko jeden - c1201 i nic pozatym a autko dalej nie daje znaku zycia. Paliwo dostaje sie do wtryskow tzn dochodzi rurkami, sprawdzone przez odkrecenie tychże rurek. Zastanawia mnie jedno a wiec dlaczego po odlaczeniu dwoch wtrysków i regulatora cisnienia komputer nic nie pokazuje, tak jak by to bylo sprawne w 100% a nie jest bo kostki nadal odlaczone. Panowie prosze o pomoc bo juz chyba wszystko sprawdzilem,pompe,egr,przepustnice. Jest moze jakis bezpiecznik jak np w innych autach po wypadkowy?? Lub zderzeniowy? Oczywiscie nie miala takich przygód. Pozdrawiam
[ Dodano: 2016-11-24, 00:03 ]
Witam czy jest ktos w stanie mi cos doradzic??
[ Dodano: 2016-11-27, 02:37 ]
Jakie cisnienie paliwa potrzebuje na listwie cr do odpalenia??
Po podlaczeniu kompa pokazuje ze ma 390kpa to jakies 3.9 bar to nie ma szans zeby zapalila. Czy pompa albo zawor scv moze tak bez objawow prestac dzialac??
Po podlaczeniu kompa pokazuje ze ma 390kpa to jakies 3.9 bar to nie ma szans zeby zapalila. Czy pompa albo zawor scv moze tak bez objawow prestac dzialac??
[ Dodano: 2016-12-06, 03:42 ]
Po wymianie pompy auto żyje.
Witam ponownie problem powrocil po paru godzinach. Mam takie odczucie jak by cos zamykalo dostep powietrza przez co komputer zmienial dawke paliwa na duzo mniejsza. Na kompie nadal brak bledow a auto nie odpala. Tylko na plaka
Pompa calkiem inna i na tej i na starej pompie cisnienie skacze. Moje podejrzenia padaja teraz na listwe wtryskowa, moze zawor zwrotny puszczac lub czujnik cisnienia paliwa oszukuje. Moze byc tez problem z doladowaniem np.
[ Dodano: 2017-01-26, 08:48 ]
Problem dalej jest Avensis nie odpala. Raz odpalila a w momencie krecenia rozrusznikiem bylo slychac dzwiek jak by ktos nagle otworzyl zawor z cisnieniem powietrza i silnik pracowal, przy 3000 obr odglos jal by nagle zawor ktos zamknal gluchy odglos i silnik zgasl. Co to moze byc?? Pomoze ktos?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum