hej. Jak widac jestem tu nowy i mam spory problem który się dość niedawno pojawił i nikt nie potrafi go dokładnie sprecyzować. Otóż w mojej ave z 2007 r, silnik 2.0 D4D i 126 kucy. Przebieg spory bo aż 334 tys. lecz mam pewność ze jest orginalny poniewaz sami sprowadziliśmy to auto od holendra w 2009 r z. z przebiegiem 173 tys km ASO potwierdziło stan licznika wtedy. ale do rzeczy. Mam problem z ciągle palącym się 5 wtryskiem. z dpf nie było do tej pory większych problemów. Gdy zaświecał się check od razu przepalny był dpf ( jazda przez pół h na 3 biegu na 3 tys obrotów, tak zalecił znajomy mechanik), działo to bez zarzutów, po takiej przejażdżce gasiło sie silnik, błedy same gasły mozna podróżować dalej. Teraz po wymianie samodzielnej, trzeci raz tego wtrysku nadal po przejchaniu ok 500 km wyrzuca błędy. Ktoś może z Was spotkał się z czymś podobnym? Mechanik twierdzi, że możliwe iż dzieje się tak przez zapchany dpf. W ASO wolę nie pytać bo zapewne będa chcieli wymienić części których wartość przekroczy wartość samochodu, udaje się tam jedynie na wymiane olejów i przeglądy co by 'fachowym' okiem spojrzeli. Może, Ktoś z was jest w stanie w jakiś sposób pomóc mi ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum