Witam. Od 1,5 roku jestem użytkownikiem AVE T-25 i mam pytanie do innych użytkowników mianowicie : czy przycisk włącznika świateł awaryjnych jest podświetlony w nocy czy nie . U mnie jest nie podświetlony i przyznaje że muszę szukąc pociemku intuicyjnie a być może muszę wymienić żarówkę i po problemie.
Witam. Dzisiaj udało mi się wyjąć przełacznik awaryjnych żeczywiście jest żarówka tyle że okazało się sprawna . Nie pojawia się napięcie na zasilaniu żarówki włanczałem światła przekręcałem stacyjkę i niestety nie ma napięcia . Poczekam z tym do wiosny i wtedy poświęce sobotę rozbiorę pół auta ale nie odpuszczę skoro jest żarówka ma świecić.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2012-12-22, 21:31
z tego co zauważyłem u siebie i u "zaprzyjaźnionych" avek wyłącznik świateł awaryjnych jest nie podświetlany w stanie "spoczynku" (z założenia znajduje się w miejscu"ergonomicznym" i "intuicyjnym") - żarówka jest po to (i wtedy pojawia się napięcie ) jak odpalisz świtała to żaróweczka mruga
grzegorz1975 [Usunięty]
Wysłany: 2012-12-23, 10:46
Witam . Tylko żarówka u mnie jest sprawna a nie zapala się w żadnej możliwej kombinacji i po wyjęciu żarówki nie pojawia się napięcie na stykach w których jest montowana żarówka w przełączniku.
Żarówka służy tylko do podświetlenia włącznika i zapala się w momencie włączenia świateł. Gdy włączysz światła awaryjne- żarówka nie mruga, lecz dalej świeci ciągłym światłem. Przynajmniej u mnie tak jest.
Odświeżam temacik.
T25 użytkuje sporadycznie (głównie kobita lata) i wczoraj w nocy szukałem wyłącznika. Nie podświetla się, po włączeniu awaryjnych również nic się nie dzieje. Oczywiście na desce wszystko oki, kierunki migają
Dzwoniłem do ASO to powiedzieli że tam nie ma żarówek i nie ma żadnego podświetlania/sygnalizowania - sprawdzali nawet w T27 i tez nie ma.
Pytanie do forumowiczów... Jest czy nie ma ? A jak jest to jak się do tego przełącznika dobrać najmniej inwazyjnie... nie chce pół deski rozbierać dla pierdoły
Odświeżę temat.
Zauważyłam brak podświetlenia włącznika "awaryjnych" oraz włącznika i regulacji grzania pośladków..
O ile do awaryjnych się dostałam i jest taka mikro żaróweczka ale nie wiem czy spalona.
A do kółka i panelu regulacji grzana foteli nie wiem jak się zabrać :-o
Pomoże ktoś??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum