Wysłany: 2017-05-21, 15:20 [Avensis T25] Problem z Vsc , check , track off
Witam mam mały problem ze swoją avensis , przy większych prędkościach zapalają sie bledy takie jak w temacie autko chwilowo traci moc i po chwili gaśnie , po odpaleniu auto ma ponownie moc ale błedy dalej się palą lecz jak zgasimy auto na wiecej czasu błedy znikaja same , miałem juz tak 3 razy pierwszy raz odłączyłem czujnik przepływomierza znikneły błędy 2 raz tak samo za 3 razem tzn dzis nic nie dało odłacznie i podlacznie czujnika błedy same zniknely po 5 min auto normalnie chodzi tak srednio te błędy pojawiały sie co 2 tys km , pierwszy raz swiezo po wymianie oleju itd , 2 raz jak zatankowałem do pełna paliwo na shellu on 95 , 3 raz tez po tankowaniu na shell , niewiem czy to wina paliwa czy co , dodam jeszcze ze jak sie zapalały te błedy to przy predkosciach ponad 150 km/h i tak pedał gazu nisko przy podłodze . Jakieś rady ? sugestie ? Bede wdzieczny za pomoc . Autko głównie jezdzi trasy 1500 km na raz i autostrady
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2017-05-22, 14:32
po tankowaniu na shellu w Olsztynie w Yarisie mojej połowicy po 50 km check engine - po podpięciu odb2 i sprawdzeniu - "błędny skład mieszanki - za bogata" po "wyjechaniu"paliwa ze stacji SH i zatankowaniu na Orlenie - jak ręka odjął autko śmiga
Ja z shella juz zrezygnowałem ponad rok temu (szczególnie u nas na W-M gdzie ponoć 30% ma paliwo niezgodne z normą
Trzeba by u Ciebie podpiąc OBD2 jak pojawią się błedy i sprawdzic co mu nie pasuje
i poczytać te tematy jak powyżej w poście
Witam ponawiam temat przed wczoraj znów zatankowalem na shell ale v powera i dokladnie po około 50 km to samo , jestem w niemczech więc zadzwonilem po adac i sprawdzili mi to i wyszedł błąd P0093 , czyżby to naprawdę wina owej stacji bo z tego co pamietam wcześniejsze bledy tak samo na stacji w Słubicach shell do pełna i blad po okolo 50 km , kilka tyg temu tankowanie shell wyjazd do Holandii i błąd co o tym wszystkim sądzicie czy to faktycznie się z tym wiąże
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum