od niedawna mam T25 2004r 1.6 bezyna i poprzedni wlasciciel twierdzil ze nie potrzeba wymieniac paska gdyz jest lancuszek rozrzadu,ale ja widze ze zaden lancuszek tylko pasek,mam przejechane ponad 96tys i sadze ze juz dawno powinien byc wymieniony ,prosze o porade przy jakim przbiegu powinno sie wymienic, Pawel
dzieki za odpowiedz ,to w takim razie ja pomylilem pasek napedowy,ok to wszystko jasne czyli nie musze wymieniac a jedynie jakas kontrola tak? no niestety nie jestem specjalnym znawca wiec dlatego moglem sie zasugerowac tym paskiem napedowym.dzieki pozdr.Pawel
ok czyli jednak jak cos sie bedzie dzialo to trzeba bedzie wymienic,a przy jakim przebiegu nalezy wymienic pasek napedowy? ja mam ponad 96 tys i widze ze juz ma na wewn,stronie takie drobniutkie ryski mysle ze to najwyzsza pora.Jak bede w Polsce to musze wymienic.dzieki za inform.Pawel ;
Tak, jak kolega wcześniej napisał, jak zacznie hałasować- czyli piszczeć i skrzeczeć, to wtedy jest znak, że nadszedł jego czas i należy go wymienić. Łańcuch rozrządu natomiast powinien być raczej dożywotni w silniku, chyba, że motor zacznie pracować jak sieczkarnia, to wtedy prawdopodobnie łańcuch będzie do wymiany Pozdrawiam
_________________ Tooyootaa - that's make a difference
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum