Proszę o opinię na temat tego auta.
Czy ta wymiana silnika to raczej plus czy minus?
Czy możliwe że wersja sol plus miała czujniki parkowania, tempomat i srebrne wstawki kierownicy jak w prestige? Czy to znaczy że jakiś składany?
Koła ma 17 a chyba powinien 16 mieć?
Tyle sam zauważyłem tylko nie wiem jak to zinterpretować
Pomożecie?
Tak jak jest napisane w treści aukcji - auto rodzinne, wiadomo, jedna osoba nim nie jeździła to troszkę musiał przejść. Na zdjęciach tez widać parę rzeczy do poprawki. Felgi są standardowe, były 16 i 17, mój też wyjechał z fabryki na 17 chociaż ma tylko 126KM, a przy mocy 177KM to jest jeszcze bardziej uzasadnione. Tylko ja mam jeszcze opony niemieckie Dunlopy a tutaj widzę jakiś chiński wynalazek(strach się bać) i to tylko zimowe, a co z letnimi?. Nie ma to jak oszczędność 500zł na komplecie, a jazda to całkiem inna bajka.
P.S. śmieszny tytuł aukcji, w idealnym stanie to są auta z fabryki... i to nie zawsze;-)
Typ: Audi
Silnik: 1.6 benzyna
Rok: 1995
Nadwozie: Avant
Wysłany: 2013-06-28, 09:09
Dzięki. Sprawa wielkości opon wyjaśniona pozytywnie.
Właściciel ma nowe, jednosezonowe opony ale chyba chciał sprzedać oddzielnie i pewnie dlatego zmienił
Ryski na zderzaku mi absolutnie nie przeszkadzają. Gdybym chciał wypicowane, nabłyszczone auto to kupiłbym sobie od handlarza Tam wszystkie się błyszczą na zewnątrz i w środku.
Chyba największy problem z tym wymienionym silnikiem.
Poproś o zdjęcie tyłu auta, nie widzę, tylnego zderzaka, czy czasem nie ma haka? Znam gościa, który ma Ave z tym samym silnikiem i ciągle jakieś duże przyczepki tym wozi. Silnik mocny ale mimo wszystko trochę mocniej obciążony. To auto średnio jeździło 34 tys. km rocznie, to daleko ta szkoła musiała być albo wczasy co miesiąc;-). Silnik był już raz wymieniany to rzeczywiście musiałby być jakiś pechowy żeby 2 raz to samo się działo;-)
Jedna Ciekawostka.. albo odpalona klima itp ale ma dość wysokie obroty ... ja mam słabszy silnik bo 116ps ale jak odpalę klimę i audio [co prawda mam kondensator] ale na jałowych tak wysokich obrotów nie mam ....{widzę że silnik jest zimny} ... trzeba by się temu przyjrzeć albo tak ma być albo jak ktoś robił zdjęcie po prostu dotknął gazu
Wymiana silnika to standard przy 2.2
Wysłany: 2013-06-28, 14:20
Jeśli chodzi o hak to podobno ma ale nie używa (mówił coś o tym, że jest odkręcony???).
Obecny właściciel jest II właścicielem. Podobano auto było na początku w leasingu...więc pewnie wtedy się te kilometry nakręciły. Silnik był wymieniony już u obecnego właściciela na samym początku.
Dopłacać do haka i nie używać, ciekawe, ma książkę serwisową? chociaż przez pierwsze 3 lata jak był na gwarancji. Tak szczerze mówiąc jeśli chcesz mieć większą pewność to trzeba dołożyć parę groszy, dam taki przykład: http://www.toyota.pewneau...49#prettyPhoto. Ja za swojego z Niemiec, d4d 2.0 sedan, rok 2008, rejestracja maj 2009 dałem miesiąc temu 43tys. i nie żałuję;-) Ma przejechane 127tys. i wszystko udokumentowane.
Wysłany: 2013-06-28, 18:01
Z tym hakiem to pomyłka Miał go poprzedni który oglądałem - ten nie.
Rozważałem i takie za 48 tyś... jednak wychodzę z takiego założenia, że jeśli auto "w miarę" ok to można dać mniej i trochę włożyć i wyjdzie na to samo.
Ten ma książkę serwisową i podobno do końca serwisowany w ASO. Czy to prawda? Wszystko wyjdzie po sprawdzeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum