Wysłany: 2011-06-26, 13:42 [Avensis T25] Co wybrać Led czy żarówka?
Temat szeroko znany ale mam naprawdę dylemat, ponieważ Ledy nie są do końca w moim guście ( mam na myśli światła dzienne w zderzakach pod halogenami!). Pozostaje kwestia dobrych żarówek typu Philips blue coś tam coś tam... :lol: żeby nie mordować się z wymianą co pół roku... Pozostaje też kwestia mniejszego zużycia, fakt to argument za Ledami ale... ja jestem osobiście zwolennikiem nie upiększania na siłę ( chyba się starzeję... ) Jak możecie napiszcie swoje doświadczenia związane z tymi ulepszonymi żarówkami, jakie wybrać i na jak długo starczają? Dzięki.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-26, 16:07
banio13 napisał/a:
mam na myśli światła dzienne w zderzakach pod halogenam
Mam nadzieję, iż masz dokładną wiedzę o warunkach i normach, jakie muszą spełniać lampy (klosze) świateł dziennych. Jak dotąd, ja nie spotkałem się z lampami RL wyposażonych w żarówki P21W, które będą pasować w podłużne otwory pod lampami halogenów PM w T25 przed FL.
hej. ostatnio zastanawiałem się nad założeniem żarówek w16w t10 zamiast pozycyjnych - dają więcej swiatła i można by ich używać jako dzienne - jak np w a6. cy ktoś próbował? - i jak by je podłączyć żeby przygasały po włączeniu świateł???
_________________ było Audi A6 C5 2.4 1997
wreszcie T25
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum