Wysłany: 2014-04-23, 21:35 [Avensis T25] Co to za przewody?
Witam,
Po długiej nieobecności (czyt. bezawaryjności) pojawił się mały problem, który szybko rozwiązałem, a mianowicie wymiana żarówki podświetlającej popielniczkę i gniazdo zapalniczki oraz wymiana dedykowanego bezpiecznika. Podczas przeprowadzanej naprawy po zdjęciu skórzanego mieszka lewarka i panelu z popielniczką moim oczom ukazały się przewody nieznanego przeznaczenia. Zwinięte leżały pod popielniczką. Podejrzewam, że może to od jakiegoś zestawu głośnomówiącego, szczególnie ze w podsufitce przy oświetleniu przednim mam coś co przypomina mikrofon, ale pewności nie mam. Może Wy mieliście z czymś takim do czynienia?
Proszę o podpowiedzi.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2014-04-24, 17:35
tak jest to przy lampce to mikrofon, a zwitek przy lewarku to "rozprowadzenie" do centralki zestawu głośnomówiącego Patrząc po "strukturze" kabli to najprawdopodobniej po Nokii, z opcją wyciszania radia i wrzucania rozmów na głośniki od niego, dodatkowo jest tam jeszcze kabel od anteny więć gdzieś musi być jego drugi koniec - tył podsufitki - antena zewnetrzna lub wyprowadzone na podsufitrkę nad klapką przeciwsłoneczną pasażera i tam antena paskowa - miałem coś takiego w poprzedniej Primierze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum