Witam,
Szukałem tematu, lecz niczego nie mogłem odnaleźć - pytanie za 100 pkt. mam okazyjnie do kupienia moduł do klimatronica, a mam manualną klimę i czy mogę to bez żadnego problemu podmienić ?? (chodzi o panel sterowania)
Czy muszę coś kombinować ??
Pytanie o lusterko fotochromatyczne - czy wystarczy tylko podmieć czy też nie hu hu??
I ostatnie pytanie - chce do tylnych drzwi dołożyć elektrykę szyb co muszę zrobić aby to hulało??
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-12-02, 00:31
Moduł nic ci nie da, bo potrzeba do tego nagrzewnicę, elektryczne sterowanie nawiewami, czujniki temperatury.
Lusterko potrzebuje zasilanie,ale to możesz pociągnąć sobie z lampki górnej.
Najlepiej kompletne drzwi + instalację + sterowanie z drzwi kierowcy.
To co chcesz zrobić (poza lusterkiem) nie ma najmniejszego sensu, bo generuje ogromne koszty. Trzeba było od razu kupić wersję SOL, która jest 2-3tys. droższa.
W tym jest problem bo mam wersje z Holandii
I nie wiem do jakiego modelu to można w PL podciągnąć.
a czy manualna klimatyzacja nie ma już całego szpeju zaaplikowanego ??
Przecież sterowanie nawiewem odbywa się poprzez elektronikę, gdyż tam nie ma żadnych cięgieł, jak to bywało w innych samochodach. Nawet przy włączonym nawiewie słychać że jest opóźnienie podczas zmiany pozycji nawiewu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum