Wysłany: 2013-04-13, 08:28 [Avensis T25] wymiana-tarcze i klocki hamulcowe
Witam.Dostałem w prezencie tarcze i klocki hamulcowe.Tarcze firmy ,,SAMKO" klocki firmy ,,Kamoka".
Moje pytania:
czy dobre są to firmy i dobre części?
czy sam wymienię klocki i tarcze czy muszę się udać do mechanika?
Proszę używać prawidłowego nazewnictwa tematów oraz predefiniowanych tagów (0x4B25A)
Pierwsza liga to to nie jest,ale darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby.
Średnio rozgarnięty mechanik-amator powinien sobie poradzić bez problemu.Nie ma co popsuć.Najtrudniejsze chyba jest wciśnięcie tłoka w zacisku.Ja używam do tego dwóch łyżek do zdejmowania opon jako dżwigni.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-04-14, 13:36
Właśnie jest co popsuć. Nie wiem jak w T25 ale w T22 założyć poprawnie tarczę to sztuka, a jak ta sztuka nie wypali to tarcze krzywią się po paru tysiącach i są do wywalenia. Poza tym trzeba oczyścić wszystko i sprawdzić czy zaciski nie są do regeneracji.
Tzn jak można nie założyć poprawnie tarcz?Klocki kilka razy wymieniałem w życiu przy różnych autach także skoro mówicie że mechanik amator sobie poradzi to nie potrzebuje mechanika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum