(Jestem nowy tutaj)
Mam taki problem gdyż jestem 3. właścicielem toyoty avensis. i zauważyłe ze ssanie jest automatyczne to obr silnika ponad 1100tys obrotów na zimnym silniku a gdy spadnie tak delikatnie poniżej 900 gdy złapie temperaturę to zaczyna nim delikatnie szarpać(drgać cały jakby obroty zamałe) jakby trzeba było podkręcić obroty ... Mam znajomego co ma ten sam model rocznik i ma takie same obroty ale u niego cichutko nic nie drga. wie ktoś gdzie leży przyczyna spotkał się ktoś z czymś takim???? proszę o pomoc (świeżo po wymianie całego sprzęgła )
Mam to samo. Samochód użytkuję od nowości. Od kilkudzisięciu tysięcy km mam wibracje na wolnych obrotach. Na gwarancji wymieniono mi wtryskiwacze - nie pomogło. Później diagnosta stwierdził, że to koło dwumasowe. Wymieniono - bez rezultatu. Pytałem o poduszki silnika, ale podobno sprawdzali i są ok. Teraz do wibracji doszło jeszcze popiskiwanie. Znów wybieram się do serwisu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum