Ostatnio dokonałem zakupu Avensisa D4D z 2000 roku z silnikiem 110km (?). Cały problem polega na tym iż z mojej pompy wspomagania wycieka płyn. Kiedy zacząłem szukać używanej pompy okazało się, iż jest to pompa żeliwna o oznaczeniu 20100 (na bloku pompy). Zamówiłem na ALLEGRO pompę do modelu T22 2,0D 110KM i przysłano mi pompę aluminiową o zupełnie innym wyglądzie. Proszę o pomoc, czy do tego modelu były wstawiane 2 rodzaje pomp wspomagania? Ostatnio spotkałem się z kolegą który również jest posiadaczem T22 w kombi po liftingu (też silnik D4D 110KM i posiada pompę aluminiową. Nie bardzo wiem, czy kupić pompę aluminiową i jakoś przerobić mocowanie czy jak ostatnio się dowiedziałem że pompy żeliwna była montowana w turbo dieslach, szukać elementu do TD? A może mam silnik TD? (nr VIN SB172DBN00E017525)
Mam identyczny problem. Pompa ma takie same króćce na wężyki ale zupełnie inne mocowanie do silnika. Doradzi ktoś bo widzę że temat wisi dość długo bez odpowiedzi.
Gość od którego kupowałem pompę do Avki powiedział że albo mam jakąś dziwną przejściówkę albo silnik TD. Robiłem rozrząd,paski ,filtry i jakoś wszystko pasowało do D4D.
Potrafi ktoś pomóc czy temat nie do ogarnięcia????
[ Dodano: 2017-01-12, 17:47 ]
Jeśli nikt nie wie to podajcie chociaż jakieś namiary na kogoś , kto może coś wiedzieć na ten temat.
[ Dodano: 2017-02-07, 18:52 ]
No cóż . Widzę że żadnej pomocy nie uzyskam. Trudno, będę szukał dalej gdzieś indziej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum