Wysłany: 2015-01-21, 01:38 [Avensis T25] Wspomaganie układu kierowniczego -mocny wyciek
Witam wszystkich userów
W mojej Avce bardzo ucieka płyn wspomagania kierownicy. Na tyle szybko, że gdy zaleję zbiorniczek do odpowiedniego stanu po przejechaniu ok. 45km, słychać już hałas podczas skrętu a w zbiorniczku prawie nie ma płynu.
Jakie mogą być przyczyny?
Możliwe jest by tak szybko płyn uciekał poprzez maglownicę bądź pompę? Czy to bardziej wygląda na przetarcie/urwanie któregoś z przewodów płynu?
Prawdopodobnie pekł przewód od wspomagania. Jest dziwnie umiejscowiony i przy dużym przebiegu wahacz wykończy przewód. Miałem tak w swojej toyocie. kupiłem przewód i w miejscu gdzie następuje zużycie okleiłem go gumą. W moim angliku przewód się przetarł po prawe stronie nad wahaczem.
fck. ale zrobiłem odkop. przepraszam. Ale może się przyda komuś. Ponoć w Avkach to częsty feler.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum