Koledzy, jak wygląda fabryczne mocowanie tablicy rejestracyjnej z tyłu w Avensis T22?
Zdjąłem tablicę i ramkę, bo dzwoniło, a tam armagedon. Porozginane dziury jak po bombie, rdza zamalowana podkładówką i śruby z kosmosu (tak, ktoś wsadził podkładkę Cu-Al):
A może tam było coś podobnego jak od mocowania paska-rączki zamykania klapy? Taki kołek plastikowy jak poniżej?
Tyle, że on trochę za mały. A może tam były po prostu wspawane/zgrzane nakrętki???
Jakby ktoś zerknął u siebie, to będę wdzięczny. Myślę, że po zimie w ogóle warto tam zajrzeć ;) . Z góry dzięki za odpowiedź.
[ Dodano: 2016-04-03, 13:31 ]
Chyba sam znalazłem odpowiedź, za pomocą Allegro:
Czyli wychodzi na to, że powinna być tam wspawana nakrętka :/ . Ciekawe tylko jakim cudem zniknęła u mnie :(. Ech... samochód "od dziadka"...
Eh, druciarz-artysta... No nic. Plan jest taki, żeby pozginać z powrotem tego tulipana z blachy, wyczyścić spirytem lub benzynką ekstrakcyjną resztki piankowej taśmy dwustronnej, maznąć Brunoxem i...
- dać nitonakrętki aby z grubsza odtworzyć fabrykę albo
- od środka klapy przełożyć śrubę z szeroką podkładką, na zewnątrz druga podkładka i nakretka. Więc będą wystawać szpilki od środka.
Jakoś to jeszcze będę musiał uszczelnić. Zostało mi po Mercu trochę pasty na spawy i baranka .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum