Typ: Avensis T22
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2000
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2014-03-22, 13:25 [Avensis T22] AVENSIS Brak mocy MAX3000rpm brak dobrego ciśn
Witam mam problem walczę z avensis d4d 2.0 2000r z miesiąc nie mogę rozszyfrować o co jej chodzi
z tego co zaobserwowałem to nie ma wysokiego ciśnienia paliwa jak ręcznie nadymam ciśnienie pompką to wchodzi bez problemu na obroty przestane pompować powoli spadają do 2500/3000rpm pompę wtryskową dawałem do sprawdzenia daje dobre ciśnienie tylko jeden błąd mi wywala ciągle czujnik prędkości samochodu zgrałem bolki pomiarowe biedne trochę ale są może ktoś mady się wypowie coś na ten temat :?: :?: brakuje mi pomysłów zastanawiam się teraz na tym sterownikiem ECU Driver injector może padł i nie steruje wtryskami a błąd z prędkością pojazdu wywala mi na postoju ciekawe bo prędkość normalnie pokazuje może ktoś miał podobne czary z toyotą chętnie sprawdzę nowe pomysły....
Czujnik na listwie pokazuje dobrze niby dobrze pokazuje volty z rpm
Turbina sprawna jak nabije ciśnienie ręcznie to słuchać gwizd zapałczana się
Zbiornik paliwa wyczyszczony szukałem pompy ale na to wychodzi że elektrycznej nie ma
EGR wyczyszczony
Filtr paliwa nowy(ominąłem próbowałem prosto do pompy to samo)
SCV zielony wymieniony przestał działać założyłem oryginalny nowy
DPF nie jest zatkany dobry ma przelot wydech
Link do zgranego filmu http://w544.wrzuta.pl/fil...20140322_113907
Wysłany: 2014-03-22, 19:12
zacząłem się zastanawiać czy ten czujnik nie ma na to wpływu widziałem w niektórych autach jest blokada jak samochód nie jedzie to max 3000rpm na postoju. mi co chwile wywala ten p0500 czujnik prędkości pojazdu i to w miejscu.czujnik padł i informuje cały czasu ECU że stoi w miejscu. VSS magiczny bo prędkościomierz cały czas chodzi pewnie sczytuje z któregoś czujnika ABS prędkość pojazdu
ten VSS to może być blokada w hondzie accord to widziałem pomyłka czy dobry trop??
Płukanka LM? to chodzi o zalanie do paliwa jakiegoś STP do czyszczenia wtryskiwaczy??
O ile dobrze wiem (a mało wiem niestety i nie chce wprowadzać w błąd) to czujnik ABS nie ma z tym nic wspolnego, ABS w T22 o ile wiem nie jest oblusgiwany na zadnym komputerze zewnetrznym i nic nigdzie nie wysyła. Płukanka pod układ paliwowy, ale z tego co widze, błąd ewidentny i chyba jedyną opcją bedzie podmianka na inny czujnik, skoro wywala p0500...
Wysłany: 2014-03-23, 21:37
Czujnik wyczyściłem był delikatnie pordzewiałe na styku trochę smaru poskładałem i dalej to samo blokada i zamulenie może spróbuje podmienić teraz sterownik od wtrysków
[ Dodano: 2014-03-27, 13:11 ]
Problem rozwiązany
przyczyną było przelewanie paliwa cały czas zawór na pompie lub zasilanie z baku do pompy :!: :!:
temat zamykam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum