Wysłany: 2011-09-05, 11:13 [Avensis T27] Prośba o pomoc w wyborze, może ktoś widział???
Witam,
znalazłem taką ofertę na Avensis. Cena jest dla mnie do zaakceptowania, żródło też wydaję się być pewne, ale czy aby na pewno? Może zna ktoś ten salon, oglądał tę Toyotę? Każda pomoc mile widziana
Poprawcie jeżeli się mylę, ale czy rok 2009 to nie początek produkcji modelu T27?
Nauczony poprzednim autem z początku produkcji, nie chcę popełnić drugi raz tego samego błędu.
_________________ „Najstraszniejszym wrogiem wiedzy nie jest jej brak, a iluzja jej posiadania” – Steven Hawking
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-06, 05:14
Dla mnie dynamiki nie ma żadnej. Na co dzień jeżdżę benzyną 2.0 Valvematic ale miałem okazję jeździć 1.8 Valvematic, 2.0D4D, 2.2D4D 150KM i powiem tak, że jakbym miał wybierać portfelem to pewnie bym wziął tego 2.0D4D bo spala bardzo mało ale przyjemności z jazdy nie ma w tym żadnej. 2.2D4D 150KM to optymalny wybór jak ma być diesel ale on w życiu nie spali tyle co w katalogu, spalanie ma bardzo podobne do mojej benzyny jeżeli chodzi o miasto, no i pakujesz się już w DPFa...
Panowie wiecie może dlaczego Toyota nie stosuję łamanych kłuczyków jak Opel, czy jeszcze lepszych jak Passat, czy Mercedes? Jak zobaczyłam kluczyk Avensis T27 to przypomniały mi się lata 90 poprzedniego wieku.
_________________ „Najstraszniejszym wrogiem wiedzy nie jest jej brak, a iluzja jej posiadania” – Steven Hawking
Może dlatego, że są nietrwałe. W poprzednim aucie miałem łamany kluczyk i szczerze mówiąc w sumie kluczyk z toyoty jest mniejszy (węższy) i mniej mi przeszkadza w kieszeni.
A żeby post był w temacie, to gdybym miał nie zwracać uwagi na spalanie to z pewnością brał bym benzynę - ze wzgledu na DPFy, turbiny, wtryskiwacze i inne ciulstwa
Może dlatego, że są nietrwałe. W poprzednim aucie miałem łamany kluczyk i szczerze mówiąc w sumie kluczyk z toyoty jest mniejszy (węższy) i mniej mi przeszkadza w kieszeni.
A żeby post był w temacie, to gdybym miał nie zwracać uwagi na spalanie to z pewnością brał bym benzynę - ze wzgledu na DPFy, turbiny, wtryskiwacze i inne ciulstwa
Skolei mi trudno się zgodzić, że są nietrawałe. Miałem przez 4 lata Mercedes W203, żadnych problemów, później Passat B6 żadnych problemów, żona uzytkuje Corse D także nic się nie dzieje, no i nic nie kłuję w kieszeni .
Ale także żeby nie było offtopa. Z tego co czytałem Toyota raczej nie ma problemów z wtryskami jak VW, czy innych poważnych wad fabrycznych związanych z silnikami diesla, które zawszę się ujawnią. Co do dwumasy i turbiny, wiele zależy od sposobu eksploatacji.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 15 Sie 2009 Posty: 86 Skąd: Grzybno
Wysłany: 2011-09-06, 13:12
Moja zdanie jest takie, jak się auto mądrze eksploatuje, zmienia się olej, filtry i jak jest Gwarancja jeździ się tylko do ASO to wszystko ładnie pracuje. a jak się kupi auto od ala dziadka z Niemiec który przez 4 lata zrobił 100tys (a tak naprawdę 300) to potem są problemy.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-06, 20:06
Cytat:
A ja powiem co innego, jest to moja druga avensis T25 i wcześniej miałem 1.8 vvt-i (130km)
a teraz mam 2.0 D4D (116km, z D-CAT)
Super tylko co to ma do rzeczy? W T27 są zupełnie inne silniki. 1.8 znacznie mocniejszy (i szybszy) a 2.0D4D to przeprogramowany silnik z T25FL (mniejsza turbo dziura, większe spalanie).
bobwoj napisał/a:
Jak zobaczyłam kluczyk Avensis T27 to przypomniały mi się lata 90 poprzedniego wieku.
A jak ja zobaczyłem kluczyk Opla to przypomniało mi się muzeum :lol: Toyota pod tym względem jest lata świetlne przed Niemcami, bo już dawno stosuje bezkluczykowy dostęp. Wystarczy kupić lepszą wersję bo nie ma nic za darmo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum