Wysłany: 2010-09-28, 15:55 [Avensis T25] Jaki dodatek w zimę do paliwa ??
Witam "Miłośników Avek" moje pytanie może ni z d... ni z pietruchy, ale chciałem zapytać jaki można ewentualnie wlewać dodatek do diesla na czas zimowy do paliwa jako uszlachetniacz, dokładnie na bardzo niskie temperatury (np. denaturat czy diesel a może benzynę ) i ewentualnie w jakich proporcjach.
Mój Boże drogi żadnych denaturatów, benzyn!!!!
Są specjalne uszlachetniacze nazywają się depresatory( na etykietach są w jakich proporcjach należy to stosować) bądź STP formuła z Antyżelem czy jakoś tak
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Dzięki serdecznie, to moje pytanie może troszkę wydaje się nie stosowne:)
Po prostu różne słuchy mnie dochodziły co do tego jakie rzeczy leją do dieslów, a jest to moje pierwsze takie autko i nie chce popełnić jakiegoś błędu wlewając do baku np. paliwo tak jak robią to w TDI
Jeszcze jedna prośba doradź mi który produkt mogę stosować w zimę :
Z tych wszystkich wybrałbym Stp ale ten Xceramic tez jest ok u nas w firmie schodzi tego od groma
Zauważ tez ze opakowanie Stp jest na 60 litrów ON a ten Xceramic opakowanie na 1200litrów ON.
Wybór należy do Ciebie.
Pozdrawiam
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum