Wysłany: 2011-05-15, 16:43 [Avensis T25] układ chłodzenia płyn
Witam
prosze o poradę : dolałem jakieś 3000km temu płyn do chłodnic do poziomu Max na wskaźniku dzisiaj zauważyłem że jest na poziomie LOW. Czy to oznacza że coś jest nie tak zastanawiam się czy jest jakiś srodek do uszczelnienia chłodnic który sie wlewa razem z płynem
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-16, 08:18
Ale cieknie Ci chłodnica ? Sprawdź na spokojnie wszystko
Ja mam niedobre doświadczenia z takim specyfikeim, wykończył mi dużego fiata zatykając nie tylko miejsca przecieku, ale i wiele kanalików w chłodnicy. Ja nie polecam.
A płyn niekoniecznie ucieka, przez nieszczelną chłodnicę...
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-05-16, 15:57 Re: układ chłodzenia płyn
jablonski1 napisał/a:
Witam
prosze o poradę : dolałem jakieś 3000km temu płyn do chłodnic do poziomu Max na wskaźniku dzisiaj zauważyłem że jest na poziomie LOW....
taki objaw również być generowany przez problem z pompą wody...tam może cieknąć płyn..
w T25 były montowane wadliwe pompy i w końcu zmieniono sam proces produkcji...
pytałem w ASO pompę wody wykluczyli bo by się od razu grzał silnik i było by widac na wskaźniku temperatury powiedzieli że to normalne i tak ma być w tych modelach żadnych ubytków nie ma i nie było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum