Witam . W mojej "nowej" Avie nie dzialaja glosniczki wysokotonowe w drzwiach przednich . W zestawie audio wszystko jest poustawiane tak jak powinno byc. Co moze byc przyczyna ?
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wiek: 48 Dołączył: 05 Mar 2011 Posty: 26 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2011-03-06, 21:16
zapomnialem dodac ze są i to podłączone ale nie graja jak odlaczylem zeby sprawdzic stan kostki to glosnik na dole tez przestal grac tak wiec podlaczylem spowrotem i ten na dole spowrotem zaczal grac ale piszczalka dalej nie gra moze spalone ? tylko od czego ?
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-09, 07:34
Odłącz je i do dwóch kabelków dołącz omomierz czy cokolwiek innego
Sprawdź go sobie wczesniej tj zewrzyj końcówki miernika i zobacz czy wskazuje ) lub piszczy
Potem do głośniczka i będziesz wiedział
Wysłany: 2011-03-09, 18:48
tony ustawione na bank :lol: głosniczki sa tez na bank podlaczone ale nie graja alle jak odlacze je to przestaja grac te na dole czyli wyglada na to ze obieg idzie przez te male i jakis prad tez tam dochodzi :-> na moje oko to cos jes nie tak z samymi piszczalkami ale to sprawdze w sobote miernikiem.
Wysłany: 2011-03-20, 17:41
Dopiero dzisiaj sprawdzilem i niby przejscie jest tzn. tam sa 4 blaszki i najpierw dwie pierwsze sprawdzilem a potem dwie nastepne i przejscie jest ale jak sprawdzilem w innej kombinacji to nie bylo ale nie wiem czy tak ma byc bo generalnie to sie nie znam bo w radiu to innego ustawienia nie ma jak tylko w tej galce po prawej ? zreszta napewno wysokie tony sa ustawione na max. bo te piszczalki z tylu w drzwiach graja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum