Dzisiaj po roku jeżdżenia na wypalonym katalizatorze ( bez żadnych efektów tylko palący się check engine) wymieniłem katalizator na nowy kupiony w firmie pamaku. koszt 970 plus zestaw montażowy 70. Katalizator nowy nie regenrowany z gwarancją z normą euro 4 podwyższona z euro 3. Po podpięciu 4 sond check się wykasował i juz się nie świeci. Jest tylko specyfinczy zapach w sordku jakby się coś przypalało i wygrzewało zale zakładam że się unormuje. A teraz mega ciekawa sprawa w ASO Nowakowski twierdzili że nr seryjny katalizatora z systemu to końcówka 28150 i tylko taki będzie pasował i nie potrafili mi powiedziec dlaczego nie będzie pasował z końcówką 28070 skoro t22 2.0 vvti to ten sam silnik i taki sam katalizator. A tu jak dzisiaj pakowałem katalizator do skupu to nabity jest numer 28070 co oznacza że w systemie mają bałagan co coiekawe specyfikacja na stronie TOYODIY według mojego vin-u pisze, że powinno być 28150 a ty kuku 28070. Ciekaw jestem dlaczego tak jest i może ktoś zna odpowiedź na moje pytanie. Jakby ktoś potrzebował namiary na sprzedawcę nowego katalizatora chętnie pomogę
Podrzuć te namiary...a nóż/widelec się komuś przydadzą...np. mnie
Aha...napisz jeszcze ile dostałeś za starego kata bo zrozumiałem,że sprzedałeś go w skupie katalizatorów.
Witam
katalizator kupiłem w firmie PAMAKU poprzez pośrednika na śląsku. Faktura cena 990 pln brutto. Jest to katalizator nowy robiony po zamówienie do tego modelu. po montażu nie trzeba było resetować komputera check engine się wyłączył. w piątek byłem w ASO przed urlopem podpieli całość do kompa i wyszły spaliny ok myślę że było warto.
Co do ceny w skupie katalizatorów dostałem 400pln , według mnie jak za całkwicie wypalony katalizator to myślę że ok.
pozdro
lutek [Usunięty]
Wysłany: 2013-08-06, 14:26
400zł to całkiem spoko...a więc nowy wyniósł Cię 600zł.Widziałem używki z tygodniową gwarancją na allegro za 700zł...czyli przysłowiowe koty w worku.Teraz będę wiedział gdzie się zwrócić po katalizator...tylko muszę opanować branie oliwy najpierw bo zaraz załatwi nowego kata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum