Wysłany: 2013-06-02, 16:24 [Avensis T22] LPG do silnika 1.6 110KM
Witajcie,
Zamierzam kupić Avensis T22 z końca produkcji (2001-2002) ewentualnie T25 z początku (2003-2004).
Jak dotychczas dowiedziałem się że gazowanie tylko i wyłączenie motorów 1.6 i 1.8. 2.0 D4 odpada.
Mam od znajomego na oku Ave T22 z silnikiem 1.6 110KM. Aktualnie ma przebieg 110.000km.
Czy warto przy takim przebiegu zakładać LPG i jakiego producenta najlepiej.
Na pytanie czy w ogóle zakładać już sobie odpowiedziałem - na 100% chcę LPG.
Witam.
Z tego co już na forum było przerabiane odnośnie LPG, to do 1.6 sporo użytkowników zakładało.
Do 1.8 z modelu T25 także, z tym że tam już wszyscy zalecają gaz z lubryfikacją.
Natomiast jeżeli chodzi o motor 2.0 D4 to tam założenie instalacji gazowej nie za bardzo jest polecane ze względu na bezpośredni wtrysk benzyny do komory spalania.
Jeżeli chodzi o markę to dużo osób zakładało STAG 4.
Pozdrawiam
_________________ Tooyootaa - that's make a difference
Typ: Avensis T22
Silnik: 1.6 benzyna
Rok: 2000
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-09-03, 07:04
Ja do swojego golfa długo zastanawiałem się gdzie założyć gaz byłem u 4 gazowników ceny sięgały od 2100 do 2600 jednak z powodu braku zaufania do warsztatów których pytałem się o ceny postanowiłem poszukać czegoś w intrenecie , znalazłem stronę firmy palacar gdzie maja formularz pomocy z ciekawości go wypełniłem. Po kilku dniach otrzymałem maila z propozycja zakupu części potrzebnych do zamontowania gazu oraz wskazano mi kilka warsztatów w których zakupione części mogę zamontować, z rozmowy wynikało ze palacar jest firma która trudni się sprzedażą instalacji do warsztatów, i z uwagi na niska jakość świadczonych usług przez monterów instalacji gazowych postanowiła nas przeciętnych kowalskich którzy się na tym nie znają uchronić przed pseudo fachowcami i oszustami, dlatego wprowadziła na swojej stronie opcje pomocy. Wygląda to tak, ze wchodzimy na ich stronę wpisujemy dane samochodu, otrzymujemy maila w którym akceptujemy zakup instalacji gazowej oraz propozycje kilku warsztatów które wg palacaru dobrze zamontują instalacje gazowa oczywiście za cenę ustalona przez palacar dlatego ja z instalacja która mi przyszła zgłosiłem się do jednego z warsztatów za montaż zapłaciłem 650 jestem zadowolony bo samochód chodzi dobrze, spala nie wiele więcej gazu niż benzyny, w warsztacie spotkałem się z mila i rzetelna obsługa, zostało mi tam wszystko wyjaśnione a co najważniejsze jak wielokrotnie mi się to wcześniej zdarzało nie była pobrudzona tapicerka. Z tego co się dowiedziałem maja zaufane warsztaty w całej Polsce dlatego na przyszłość będę korzystał z tego typu usługi, którą palacar robi za darmo . Dla zainteresowanych link do formularza http://www.palacar.pl/pomoc.php
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum