Wysłany: 2009-05-29, 14:54 [Avensis T25] Nie jedzie wielki problem
witam mam taka toyote ave z 2001 silnik 2.0d4d i mam wielki problem bo auto nie ma mocy nie chce wogóle przyspieszac ,w aucie była podstawiana przypływka i pedał gazu,na komputerze nic nie wykazuje,wykluczono tez katalizator i turbo,mechanik rozkłada rece i ja tez .Jak ktos miał taki przypadek to prosze o opinie
Raczej EGR nie obniża drastycznie osiągów. Po 1 to sprawdź sprężanie i filtry. Poproś mechanika, aby podpiął się pod komputer i sprawdził ciśnienie na listwie Common Rail, oraz korekcje wtryskiwaczy (norma to +-2). Może być tez przypadek przeładowywania cisnienia w turbinie, co wiaze się ze zmniejszonym podawaniem paliwa na listwie. To jest Diesel i mozliwości jest wiele.
cztery najwazniejsze to:
1. prepływomierz
2. turbo
3. wtryski
4. filtry
Jeśli odrzucisz te cztery to sprawdź przepustnicę i wyczyść kolektor ssący. Napisz czy pomogło
Bo częstym powodem braku mocy w Avach jest zabrudzona przepustnica, która nie otwiera się w związku z tym do konca
jeszcze jedna sprawa, w AVE T25 jest pompa paliwa 1 zaworkowa (nie wiem jak w T22) i może się ten zaworek przycinać
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum