Wysłany: 2014-04-03, 23:24 [Avensis T25] Nie mozna otworzyc drzwi z pilota po nocnym po
Witam.
Samochód Toyota Avensis 2004 rocznik , nie mozna otworzyc drzwi z pilota po nocy.
Problem zaczął sie pare dni temu, nie pilot nie otwiera zamka z samego rano. Mozna oczywiście otworzyc zamek bezpośrednio kluczykiem ale to uruchamia alarm który jest bardzo głośny, sadziedzi musza mieć nas już chyba dość bo tak już oc paru dni. Po otwarciu drzwi gdy alarm wyje trzeba szybko włączyć i wyłączyć silnik samochodu i zamknąć i otworzyc drzwi na pilocie.
Od tego momentu pilot bedzie już otwieram za każdym razem. W tym tygodniu miałem dzień wolny i samochód nie był używany z rana, próbowałem otworzyc drzwi z okna w domu o poranku i nie dalk rady. Zostawiłem wiec i gdy pozniej zeszłem na dół bo jechałem na zakupy już otwierał z pilota.
Mam dwa kluczyki , oba maja w miarę nowe baterie może rok, próbowałem triku z ich powtórnym programowaniem ale to nic nie pomogło.
Czy ktoś może w tym pomoc, czy miał ktoś podobny przypadek?
A czy jest możliwość wyłączenia alarmu na pewien czas dopuki ten problem nie zostanie naprawiony zeby przy otwieraniu samym kluczem tylko alarm sie nie aktywowal?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum