Wysłany: 2016-12-04, 20:59 [Avensis T25] pomóżcie mi
Mam problem (tzw. duch) z moją Avensis T25 2007r. 2.0 VVTI 1AZFSE, ponieważ nie odpala. Aku sprawny, rozrusznik sprawny, sprawdziłem pompę w baku, pompę wysokiego ciśnienia, świece nowe - iskra jest, świece mokre od benzyny po kręceniu, bezpieczniki i nic. Po podłączeniu Sdprog, (polski program) pokazywało błąd, P0137 sonda lambda rząd 1 czujnik 2 za katalizatorem skasowałem błąd. Z uwagi na to, że Ave robi mało km pomyślałem, że katalizator zapchany - odkręciłem kolektor, odsunąłem aby złapał powietrza i nic. Brakuje mi już pomysłów. Jednego czego nie sprawdziłem z braku manometru do sprawdzenia ciśnienia sprężania.
Pomierzyłem kompresję sprężania fakt, że na zimnym motorze z uwagi na fakt problemu z odpaleniem. Pomiary przedstawiają się następująco:
1. 8
2. 8
3. 6,5
4. 8
O czym to może świadczyć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum