Wysłany: 2014-04-08, 13:46 [Avensis T25] Wymiana oleju w skrzyni biegów
Witam
Zakupiłem używana Toyote Avensis 1.8 liftback z 2003 roku. Bylem w aso w ramach wymiany kolumny kierownicy, serwisant stwierdził, że trzeba wymienić olej w manualnej skrzyni biegów, gdyż ostatni raz z tego co widzi był wymieniany w 2006 roku, z tego co mi wiadomo auto bylo serwisowane poza ASO. Serwisant wyjaśnił mi że olej należy wymieniać co 4 lata, moj mechanik powiedzial że on by nie wymieniał gdyż w oleju znajdują sie opiłki ze skrzyni biegów i one sa wplukiwane w luzy i po wymianie skrzynia może paść co o tym myślicie?
A co do ASO to niby są jakieś zniżki ale ceny pewnych usług nadal wyśrubowane.
Typ: Audi
Silnik: Inny
Rok: 2016
Nadwozie: Inne Pomógł: 4 razy Wiek: 53 Dołączył: 28 Wrz 2012 Posty: 134 Skąd: wrocław/sobótka
Wysłany: 2014-04-08, 21:48
ten twój mechanik,jest na pewno mechanikiem,w skrzyniach montowane są specjalnie magnesy które specjalnie wyłapują opiłki metalu żeby wyeliminować je z obiegu ,ni no jakaś masakra nie będę komentował pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum