Wysłany: 2012-07-25, 18:13 [Avensis T25] Problem z odpalaniem.
Witam ! jestem nowym użytkownikiem forum, posiadam Avensis z 2007 roku z silnikiem benzynowym 1.8 sedan/limuzyna. Mój problem polega na tym, że auto raz zapala normalnie a raz nie odpala wcale można próbować i nic dopiero jak się odczeka jakiś czas (5-10 minut) wtedy odpala. Mieszkam w Irlandii i auto jest też stąd, byłem w serwisie, ale komputer nic nie wykazał, byłem też u polskich mechaników, którzy wymienili sondę lambdę, ale to też nie pomogło, nie wiem co może być przyczyną tego problemu, dodam, że jestem pierwszym właścicielem tego pojazdu.
Witam kolegę. Jeżeli komputer nic nie pokazał to ja bym jeszcze sprawdził immobilizer, bo być może on jest sprawcą całego zamieszania. Jeżeli sonda nadawałaby się do wymiany to komputer wtedy na bank wyświetliłby "check engine" na desce rozdzielczej. Pozdrawiam.
_________________ Tooyootaa - that's make a difference
ja mialem podobny problem, wymienilem najpierw swiece, i pozniej wziolem drugi kluczyk. Problem zniknol, ostatnio mi nie zapalil, ale wylozylem kluczyk, i wlozylem i bylo ok. Sprawdz jak odpala na drugim kluczyku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum