Wysłany: 2011-05-27, 09:59 [Avensis T22] jak dostać się do kostki stacyjki???
Witam. Mam problem z odpalanie w gorące dni. Wyczytałem na forum że to wina kostki stacyjki, ale mam problem z dostaniem się do niej.
odkręciłem osłonę pod bezpiecznikami ale ciężko co kolwiek tam zdziałac bo jest mało miejsca. Postanowiłem więc odkręcić osłonę która jest w około kolumny. odkręciłem 2 śryby które zasłania koło kierownicy oraz trzecią od dołu ale nie schodzi. zdemontowałem poduszkę ale pod nią też nie widać żadnych ukrytych śrub. Jak więc zdjąć te dwie połówki osłon?????
[ Dodano: 2011-05-27, 13:44 ]
ok. udało się
Jak skończę pracę, to przedstawie tutka. Może kiedyś kogoś zainteresuje.
[ Dodano: 2012-03-05, 16:34 ]
obiecany tutek z naprawy stacyjki. lepiej późno niż.... później
[ Dodano: 2012-03-05, 16:36 ]
hmmmm coś źle zdjęcia się wyświetlają, nie wiem czyj to problem.
ALe po kliknięciu na foto, otworzy wam się nowe okno ze zdjęciem w dobrej jakości.
stacyjka 1.jpg widać jak prawy róg jest wyrobiony.
Plik ściągnięto 977 raz(y) 25,02 KB
stacyjka 2.jpg wstawiłem blaszki jak wiele osób radziło. jednak po zamontowaniu i trzykrotnym uruchomieniu silnika, blaszki powyginały się.
Plik ściągnięto 1459 raz(y) 28,57 KB
stacyjka 3.jpg ostatnią moją próbą i skuteczną jednocześnie było zalepienie poxyliną. jest to jak do tej pory najskuteczniejsze i nie ma obawy że ponownie coś się powygina i wyleci. Poxylinę wcisnąłem pomiędzy blaszkę a wyrobioną część. Jak zastygała, wyciągnąłem blaszk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum