Wysłany: 2011-09-20, 19:24 [Avensis T25] Buczenie w dolnym zakresie obrotów 2.0 d4
Witam. Od jakiegoś czasu moja Ave wydaje dziwny odgłos buczenia, gdy mocno dodaję gazu w niskich zakresach obrotów.Dzieje się to na wszystkich biegach(odgłos podobny jak w polonezie).Jakiś czas temu czyszczona była przepustnica i przepływka.Odgłos słyszalny jest na ciepłym i zimnym silniku. Bardzo prosze o pomoc ,gdyż buczenie doprowadza mnie do szału.
Posprawdzaj sobie wszystki pierdody wogule to co rozkręcałes ,popros druga osobę niech przygazowuje a ty nasłuchuj pod maską może obudowa filtra nie dokrecona albo dziura w tłumniku
miałem tak samo, zupełnie nie wiedziałem co się dzieje. okazało się że miałem luźną rurę która dochodzi do filtra powietrza. po prostu włożyłem tam kawał szmaty między rurę a błotnik - rura jest sztywno odgłosów buczenia brak. daj znać czy to było TO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum