Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2006
Nadwozie: Liftback
Wysłany: 2009-08-31, 10:53 [Avensis T25] Mocniejsze 10 W żarówki pozycyjne tylne w lift
W nowym aucie miałem 5 W żarówki z tyłu. Wymieniłem obie na 10 W. Dopiero teraz jestem właściwie widoczny, poprzednie były za słabe. 3 lata tak świecę i uważam że niektóre nowoczesne auta mają jeszcze jaśniejsze światła pozycyjne z tyłu. :!:
Może jest to dobre rozwiązanie, ale spróbuj teraz pojeździć po mieście innym autem za swoim tak z 15 minut (po zmroku), jeśli nie zaczniesz kląć z powodu bolących oczu to pójdę w twoje ślady
Wysłany: 2009-08-31, 20:07 [Avensis T25] Bez zmian
NIE ZMIENIAĆ NORMALNYCH ŻARÓWEK 5W z tyłu. Odyso, uznaje Twoje racje i powracam do standardowych żarówek. Klosz w lift. jest zbyt jaskrawy do silniejszych żarówek, i może kogoś razić po zmroku. I niech tak zostanie.
Ostatnio zmieniony przez Adam 2009-10-19, 10:04, w całości zmieniany 1 raz
Adam, ja wymieniałem niedawno przednie pozycje. Plastik był nieźle upalony. Nie wiem co by było gdyby siedziały tam 2x mocniejsze żarówki.
To samo miałem z 3 światłem stopu. Mało w palcach sie nie rospadł ten plastik, mocowanie żarówki bagnetowe. Cały nadpalony.
Denso spieprzyło reflektory - wszystkie, stosując za słabe materiały w Avensis i nie tylko.
Wysłany: 2009-10-13, 10:32 Valeo
Andrzej, u mnie nie wypalają się oprawki żarówek, nawet te mocniejsze. Żadnych śladów zużycia przez 3 lata. Może dlatego że zamontowali VALEO i tworzywa są lepsze.
Należy indywidualnie ocenić stan mocowania żarówek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum