Witam wszystkich , dzisiaj podczas jazdy zapaliły się kontrolki od hamulca ,silnika, trójkąt z wykrzyknikiem i kontrola trakcji. Praca silnika normalna. Ciekawostką jest to że po dwugodzinnym postoju ruszyłem ponownie w drogę i żadne kontrolki ani komunikaty się nie paliły. Zapaliły się ponownie podczas powiedzmy gwałtownego wyprzedzania (5 tyś obrotów) .Za pierwszym razem też się pojawiły przy wysokich obrotach przy wyprzedzaniu. Pacjent to T 27. 2018. 2.0 bp-lpg. Przebieg 140 tyś .Proszę o radę co może być przyczyną. Jestem z Włocławka gdyby ktoś był z okolic i zna dobrego mechanika to będę wdzięczny.
Miałem podobne komunikaty kiedyś w swojej AVE . Zalecałbym sprawdzić świece (to Ciebie nic nie kosztuje ) ... Może też być katalizator (zapchany, brudny, dogorywa).. Ogólnie podłącz się u mechanika pod interface diagnostyczny i wiele Ci sie wyjaśni ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum