Wysłany: 2010-07-10, 07:26 [Avensis T22] Świecące kontrolki w Avensis D4D 2001r a samoc
Witam, podczas jazdy zaświeciły się kontrolki i nie wiem o co chodzi, auto zostawiłem na parkingu bo nie wiem co się stało a szkoda uszkodzić coś więcej, chciałbym nadmienić ,że silnik normalnie pracuje, z góry dzięki za podpowiedzi o co chodzi
fotki kontrolek
[ Dodano: 2010-07-10, 09:46 ]
OK mam , ładowanie , filtr paliwa i mały stan oleju , ale rodzi się pytanie czego wszystkie na raz się włączyły
Auto u mechanika , z centrum do Kobyłki auto dojechało później aku padło , z tego co mówił alternator padł, jutro będę wiedział co i ile ale z tego co wstępnie wiem to alternator do regeneracji i koszt ok 700z
Auto śmiga, niby jakiś wyciek oleju był / jest olej chlapał na alternator i to uszkodziło , z tego co się dowiedziałem praktycznie w 80% wszystko wymienione , obudowa została stara ,reszta nowa , 700z i 6 miesięcy gwarancji :(
Niestety, podobnie jak w przypadku Adriana padł alternator, że w moim przypadku to diody (podobno te z rozrusznikami denso się palą :/ częściej niż bosche) .
Typ: Avensis T22
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2000
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2010-08-24, 19:00
Mam identyczną sytuację. Elektryk powiedział że wywaliło wszystkie diody i tego modułu podobo nie można już nigdzie kupić. Myślicie że to prawda ? Może same diody można jakoś dostać ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum