Witam kolegow
Jestem posiadaczem Avensiski kombi z 2005 roku.Niestety strasznie mi nie odpowiadaja warunki trakcyjne, wymienilem juz laczniki stabilizatora, wlozylem gumy usztywniajace,
ale ciagle bardzo buja buda (na zakretach, przy ostrzejszej jezdzie).
Mysle, ze bez wymiany sprezyn sie nie obejdzie. Czy konieczne bedzie tez wymienienie amorkow?
W jakie narzedzia sie zaopatrzyc (wystarczy sciskacz do zprezyn?)
Prosze o poardy.
Pozdrawiam
_________________ Zycie bez wiedzy jest smiercia...
Witam! Troszkę odgrzebie i podłączę się do tematu. Jeździłem Fordem Fokusem i po przesiadce na Avensis nie mogę się przyzwyczaić i jej zaufać. Zawieszenie tył jak dla mnie za miękkie buja przy ostrzejszej jeździe a ostatnio w ekstremalnej sytuacji (auto wyjechało mi z podporządkowanej na obwodnicę) myślałem że nie opanuje kierownicy co prawda 4 osoby i pełny załadunek – wychył auta był za duży i mogło to się źle skończyć. Może ma ktoś jakieś pomysły na usztywnienie?
[ Dodano: 2012-09-21, 14:35 ]
takie drążki ma scion toyota robiona na stany płyta podłogowa jest z avensisa t25 i to moze pasowac trzeba porównac czy sa takie same
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum