Wysłany: 2010-02-22, 19:56 [Avensis T25] Jakie klocki hamulcowe kupić?
Witam wszystkich KLUBOWICZÓW. Jestem przed wymianą klocków hamulcowych w swojej AVCE. Jakiej firmy zakupić? Czytałem o różnych piskach jesli się nie da oryginalnych klocków TOYOTY. Co Wy na to??? Czekam na odzew, pozdrawiam.
Dzisiaj zamówiłem nowe tarcze i klocki. Na przód pójdą tarcze i klocki ATE, na tył klocki K ashiyama. Jutro postaram się wymienić. Za trudne raczej to nie jest ale sam pierwszy raz. Zobaczymy jak wyjdzie.
Tarcze i klocki założyłem. W sumie prosta robota. Te japońskie klocki polecił mi gościu w serwisie. Nie są najgorsze a jednocześnie dość tanie. Tył chamuje tylko ok. 25% tego co przód. Zobaczymy.
Pieter [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-02, 09:36
tatamacieja napisał/a:
Tarcze i klocki założyłem. W sumie prosta robota. Te japońskie klocki polecił mi gościu w serwisie. Nie są najgorsze a jednocześnie dość tanie. Tył chamuje tylko ok. 25% tego co przód. Zobaczymy.
gdzie kupowałeś i ile płaciłeś?
Podpinam sie pod to bo również zamierzam w tym tyg. wymienić. Tylko jakoś do alleDRogo nie mam zaufania i szukam jakiegoś innego miejsca. Chyba zakupię TRW komplet
Kupuj TRW mam już je jakiś czas na początku pyliły teraz luzik tarcze maja warstwę ochronna (są lekko czarne) później warstwa znika. tak jak ATE ma warstwę koloru srebrnego która później tez znika Osobiście polecam TRW:)
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Kupuj TRW mam już je jakiś czas na początku pyliły teraz luzik tarcze maja warstwę ochronna (są lekko czarne) później warstwa znika. tak jak ATE ma warstwę koloru srebrnego która później tez znika Osobiście polecam TRW:)
To że pylą to dobrze, bo wtedy klocki się ścierają a nie ślizgają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum