Witam ,czy Wasze Ave też długo kręcą przy zapalaniu?
troche się nieopkoję ,bo wydaje mi się ,że moja ave coś za długo kręci przy zimnym silniku.. Co to może być? Jest to normalne?
Jak ją kupiłem była jak nowa stan idealny w środku jakby nigdy nikt nie siedział mechanicznie tak samo przebieg miała 39 tys.
Paliła za dotknięciem kluczyka przy temp 10st.
Problem się zaczął poźniej ok 75 tys przebiegu + nasze paliwo zrobiło swoje. Ok 6s kręcenia przy temp 15st. Później było jeszcze gorzej ok 6-7s. Aż wreszcie stało się przestała zapalać... laweta i ogień do Bosch Service w Skrobowie (geniusz w sprawach wtryskiwaczy)okazało się, że 1 wtryskiwacz padnięty wymiana na wtrysk Denso po regeneracji 1000 zł do tego od tak długiego kręcenia uszkodził się rozrusznik.
Polecam puki jeszcze zapala podjechac do jakiegoś speca od wtrysków
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2005
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2009-09-10, 09:13
kolego miałem taki sam problem obiawiało się to że na zimnym palił na dotyk ale już na ciepłym było troche gorzej najgorzej było jak moja ave t25 złapała stałą temperature koszmar kręciła bardzo długo i pewnego razu po przejechaniu 1400 km oczywiście w jednym dniu kiedy zaparkowałem pod blokiem już nie zapaliła myślałem że mnie krew zaleje nowe auto i nie pali jak wystygła na drugi dzień zapaliła na dotyk na toyocie opinia była jednoznaczna rozrusznik za słabo kręci koszt naprawy( 800 zeta i samochód unieruchomiony 2 dni to na toyocie w katowicach) mój wybór to AUTO-DATA TYCHY koszt naprawy 150zeta i samochodzik był gotowy po nie całych trzech godzinkach
Jeśli chcesz sprawdzić czy to rozrusznik podłącz prostownik do akumulatora samochodu daj mu większy prąd tylko podczas rozruchu silnika jeśli zapali możesz wykluczyć wtryski lub też świece (u mnie od razu wyszło co jest problemem rozrusznik pobierał za dóżo prądu na rozruch silnika obojętnie czy był ciepły czy też zimny pozdrawiam
mariusfm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum