Wysłany: 2011-01-30, 21:41 [Avensis T25] rożnica w filtrach oleju
Witam! pare dni temu zmieniałem olej w silniku oczywiście z filtrem. Po demontarzu wkładu filtra zuważyłem że nowy filtr (marki filtron) jest troche inny. Różnica polega na wewnetrznej srednicy wkładu filtra orginał ma 2,75 a zamiennik 2,85. Orginał wchodził "ciasno" na trzpien wewnatrz filtra nowy zamiennik zdecydowanie nie stawiał żadnego oporu przy jego wkładaniu. Zastanawiam się czy może to mieć jakiś wpływ w jego użytkowaniu? Czy ta rożnica ma jakieś znaczenie? obecnie śmigam na nowym filtrze i jest oks. pozdrawiam
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-01-31, 10:22
wbrew złym (niczym nie potwierdzonym opiniom), filtron to dobre produkty. np. również pod japońską marką Maxfilter jest właśnie sprzedawany Filtron
stooowa [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-31, 13:15
nie napisałem że to złe filtry pytam czy może mieć jakiś negatywny wpływ fakt że orgianł różnił się od zamiennika w wewnętrznej średnicy filtra i nie wchodził tak ciasno jak ten orginalny?ma to jakieś znaczenie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum