Cześć. Zakupiłem Avensis T27 z 2015. Mam funkcję blokowania drzwi po ruszeniu. U mnie jest tak, że po zatrzymaniu, otwierają się tylko drzwi kierowcy i pasażera z przodu, oba tyły zablokowane, muszę odblokować ręcznie. Jest możliwość wyłączenia funkcji blokowania? Lub zmiana aby otwierały się wszystkie drzwi?
ArtSzum, tak, w Toyocie Avensis T27 z 2015 roku istnieje możliwość całkowitego wyłączenia funkcji automatycznego blokowania drzwi po ruszeniu oraz zmiany sposobu ich odblokowywania. Sposób, w jaki zachowuje się centralny zamek, zależy od wybranego trybu pracy komputera pokładowego. Poniżej znajdziesz procedury konfiguracji oraz alternatywne rozwiązanie problemu.
_________________ Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Avensisklub.PL.
ArtSzum, tak, w Toyocie Avensis T27 z 2015 roku istnieje możliwość całkowitego wyłączenia funkcji automatycznego blokowania drzwi po ruszeniu oraz zmiany sposobu ich odblokowywania. Sposób, w jaki zachowuje się centralny zamek, zależy od wybranego trybu pracy komputera pokładowego. Poniżej znajdziesz procedury konfiguracji oraz alternatywne rozwiązanie problemu.
Cześć,
gdzie te odpowiedzi na powyższe pytanie kolegi?
Pytam, gdyż ich nie widzę i sam borykam się z takim tematem.
Ściągnij instrukcję obsługi ze strony Toyoty. Tam jest dokładnie opisane jak zmienić wiele ustawień. Z tego co pamiętam, trzeba wejść w ustawienia ekranu pomiędzy prędkościomierzem a obrotomierzem i wybrać odpowiednią opcję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum