Wysłany: 2010-06-03, 11:24 [Avensis T25] kontrolki vsc trac off i ikona silnika
Witam,
Tydzień temu zamontowałem gaz landirenzo do AVENSIS 1,8 VVTi. Po 3 dniach zapaliły mi sie kntrolki vsc trac off iikona silnika. Pojechałem do mechanika gazowego skasowł mi te kontrolki twierdzi że to nie ma nic wspólnego z montażem gazu. Kończą mi się tarcze hamulcowe, może to jest przyczyną. Może ktoś pomóc???
[ Dodano: 2010-06-03, 12:36 ]
zapomiałem dodać po 3 godninach jazdy ponownie sie zapaliły i teraz świeca ciągle. Miał ktoś już taki problem :?
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2010-06-04, 18:32
wg mnie komp dostaje po montażu instalacji gazowej błędne dane z silnika. na mój gust w pierwszym rzędzie jedź do jakiegoś innego mechanika niech się podepnie z kompem i odczyta błędy (najlepiej jakbyś od niego wydębił jakie i wrzucił na forum). Twój gazownik jak pojedziesz pewnie znowu zrobi kasację kontrolek i powie że to nie jest wina gazu bo by musiał przyznać się do własnego błędu.
Co do tarcz - nie wywaliłoby Ci kontrolki MIL (silnika) - wg mnie
PS jeśli uważasz że moja rada była pomocna - jest taki klawisz "pomógł"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum