Wysłany: 2012-03-29, 20:44 [Avensis T22] szarpanie na zimnym silniku
witam, ponawiam temat chodzi o to ,że przerobiłem dwóch elektromechaników i nic z tego nie wynikło a problem jest taki na zimnym silniku lub po nocy odpalam bez żadnego problemu i samochód pracuje jak należy , gdy ruszę przejadę parę metrów zacznie szarpać , dławic go chwilę dopóki nie przepchnie tego duszenia ,dławienia i po chwili spoko jakby problemu nie było , tylko teraz dzieje się tak za każdym razem , . A podam co już do tej pory zrobiłem wymieniłem filtr paliwa , sondę lamnda , przewody zapłonowe , kopułkę , czyszczona przepustnica , silniczek krokowy czyszczony , na komputerze nie pokazuje błędów i co dalej robić ?????? moja ave to sedan z 2000 roku 1.6 16v , 110 koni benzyna ,założony gaz sekwencja
Jeżeli masz autko z instalacją gazową to być może jest to wina świec lub któregoś podzespołu z instalacji gazowej.
U mojego ojca w Maździe 626 było podobnie i jakaś pierdoła od elektronicznego zaworu ssania instalacji gazowej była popsuta, więc wymienił to za około 100 zł i po tym bez problemu już jechało. Ewentualnie sprawdź poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym układu chłodzenia.
Pozdrawiam
_________________ Tooyootaa - that's make a difference
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum