Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-CAT diesel
Rok: 2005
Nadwozie: Avant
Wysłany: 2014-11-30, 09:06 [Avensis T25] Avka 2.2 dcat 177km kopci czasami na niebiesko
Witam, jestem nowy na forum i do tego nowym wlascicielem toyoty avensis 2.2 dcat z roku 2006 z przebiegiem 128000 kupiona od niemca 1 wlasciciel serwis aso toyota do konca.
pytanie brzmi dlaczego jak odpalam auto po nocy nic nie kopci dopiero jak silnik się za grzeje to dopiero kopci na niebiesko ale nie ciagle dopiero jak stane na swiatlach tzn na luzie nic jak czekam na zielone światło tylko dopiero jak ruszam i kopci tez przez chwile jak dodam mocno gazu zaraz znika i tak do następnego zatrzymania na chwile. Czasami w ogole nie kopci nawet jak sie zatrzymam na chwile . Dodam ze mieszkam w niemczech potrzebny mi dpf wiec nie ma opcji usunięcia a drugie to niemiec wymienil dpf dopiero bo go zajechal rachunki i gwarancja jest 2 lata na filtr.
Dodam ze samochod stal bez odpalania jakies 3 tyg zanim go kupilem.
co to moze byc dlaczego kopci?
prosze o pomoc
pozdrawiam
witam na poczatku chcialbym sie przywitac poniewaz jestem nowy i podpiac pod temat bo mam podobny problem mianowicie jest podobnie jak u kolegi tylko ze u mnie kopci tylko na drugim i trzecim biegu kiedy gwaltownie przyspiesza puzniej jest ok kolejna sprawa to dziwny metaliczny dzwiek tez na 2-3 biegu w zakresie obrotow 1800-2200 avensis 2.2 d-cat 2006r 138000 mil po wymianie uszczelki pod glowica jakies 2000mil wstecz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum