Silnik: Inny
Rok: 2004
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2010-08-17, 16:02 [Avensis T25] Pytanie dotyczące silnika 2,0 d4d 126KM
Witam
Jestem tu nowy. Mam zamiar w niedalekiej przyszłości kupić samochód i własnie w kręgu moich zainteresowań jest Avensis. Zależy mi na tym aby autko było z silnikiem Diesla. Jednak z uwagi na to że dużo jeżdzę po mieście oraz na odcinkach 5-10 km chciałem się zapytać czy Avensis z lat 2007-2008 z silnikiem 2,0 d4d 126KM był wyposażony w filtr cząstek stałych lub inny skomplikowany system oczyszczania spalin, który przez jazdę w mieście mógłby się zapchać lub ulec uszkodzeniu. Jakie są opinie na temat tego silnika?
w 126KM oraz 150KM nie ma tego filtra . Widzę, że dużo jeździsz na małych odcinkach (często gasząc i zapalając silnik, tak to rozumiem) i moim skromnym zdaniem kupowanie Diesla pryz takim stylu jazdy to głupota, ponieważ Diesle się wtedy najszybciej zużywają. Ale wybór należy do Ciebie
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
w 126KM oraz 150KM nie ma tego filtra . Widzę, że dużo jeździsz na małych odcinkach (często gasząc i zapalając silnik, tak to rozumiem) i moim skromnym zdaniem kupowanie Diesla pryz takim stylu jazdy to głupota, ponieważ Diesle się wtedy najszybciej zużywają. Ale wybór należy do Ciebie
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-CAT diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 136 Skąd: Milton Keynes, UK
Wysłany: 2010-08-18, 21:34
Technologia D-Cat jest tylko w 2 silnikach. 2.2 177KM oraz 2.0 116KM z rynku niemieckiego i przed liftem. Jeśli chcesz kupić 2.0 126 KM, to możesz spać spokojnie. Te silniki nie mają żadnego filtra.
W Volvo maja dobre rozwiazanie do czyszczenia filtra czastek stalych.Podlaczaja do komputera i komputer sam ustala czy go trzeba czyscic czy nie.Jesli tak to kompuetr rozkreca silnik do czerwonosci na wiele wiel minut az temepratura tak podskoczy,ze caly syf sie spali i wyleci tylem:)Toyota chyba za glupia jest na takie zabawy ble
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum