planuje zakup Toyoty Avensis z 1999 roku w wersji Sol, 2.0 benzyna 129 konie, automat samochod zostal sprowadzony w 1999 roku do polski jako nowy (sa dokumenty celne itp). Od poczatku do konca serwisowany w ASO w polsce co jest potwierdzone ksiazka serwisowa. Auto mialo 2 wlascicieli - ojciec i syn. Przebieg 135 kkm.
Na co zwrocic uwage podczas ogledzin auta?
Czy ten model ma jakes bolaczki ktore da sie wychwycic "golym okiem"?
I jak ogolnie wypada bezawaryjnosc tych aut? Czy mial ktos stycznosc z automatem?
Ja osobiście styczności z automatem nie miałem, aczkolwiek miał znajomy Yarisa 1.0VVT-i z automatem. Bardzo skarżył się na ta skrzynię. Na gwarancji chyba 3 razy pojawiał się z nią w ASO z powodu szarpania. Więc ja myślę automat - TAK! ale w BMW(mam 328i w automacie i chodzi jak zegarek) a nie w Toyocie.
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Wiesz na pewno inna, bo jakby nie było jest to silnik o dwokrotnie większej pojemności i mocy. Ale skoro w Yarisie go nie dopracowali, to w Avensis może być podobnie. Powiem szczerze, że sam wtgląd lewarków z automatów w Toyotach budzi moją odrazę (nie mogli tego zrobić tak jakw BMW, że nie wiele różni się od manuala). Toyoty w automacie ja nie kupię. Jak chcesz to testuj Ja odradzam
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum