Wysłany: 2013-04-30, 21:56 [Avensis T25] Stuki gdzieś z tyłu
Witam.
Z góry przepraszam jeśli taki temat był już poruszany, ale jestem tu nowy i jeszcze nie potrafię wszystkiego znaleźć.
Mam następujący problem: jadąc po dołkach słychać głuche stukanie w tylnej części samochodu. Mam wrażenie jak by stuki dochodziły z okolic tylnej kanapy. Odgłos jest podobny do chlupoczącego paliwa w zbiorniku, ale to na pewno nie to, bo to słychać swoją drogą. podczas pierwszego przeglądu, diagnosta nic nie wykrył (chyba, że z niego taki fachowiec).
Ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-05-01, 12:26 Re: Stuki gdzieś z tyłu
piootr napisał/a:
Witam.
Z góry przepraszam jeśli taki temat był już poruszany, ale jestem tu nowy i jeszcze nie potrafię wszystkiego znaleźć.
Mam następujący problem: jadąc po dołkach słychać głuche stukanie w tylnej części samochodu. Mam wrażenie jak by stuki dochodziły z okolic tylnej kanapy. Odgłos jest podobny do chlupoczącego paliwa w zbiorniku, ale to na pewno nie to, bo to słychać swoją drogą. podczas pierwszego przeglądu, diagnosta nic nie wykrył (chyba, że z niego taki fachowiec).
Ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Piotrek
Zapewne zawieszenie do sprawdzenia - tuleje gumowo-metalowe (silentbloki) wyrobione.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum