Te opony mają już 5 lat! No i są drogie.Takie same,tylko nówki kupisz za 270,czyli 1080kpl...Tojo to jest bdb.marka i pasuje z nazwy do Toyoty,ale mod.T1R podejrzewam,że ze względu na ten jodełkowy bieżnik będzie bardzo głośna,gwizdząca.Wejdż na Ceneo jest tam mod.T1.ZA 271ZŁ.Myślę,że będzie dużo lepsza.
Tak.Ja zdecydowanie wybrałbym tą z rodziny Toyo.Zarówno T1,jak i T1R mają wysoki indeks nośności i prędkości i raczej będzie to twarda opona .Dobra na suchą,ciepłą szosę.Osobiście szukałbym coś 91H,lub V.Będą bardziej odpowiednie do Avki,no i tańsze.
ja w civicu miałem Toyo T1R jak dla mnie były super jak i na mokrym tak i suchym, niestety o głośności się nie wypowiem bo civic stary nie jest cichy sam w sobie do tego sportowy tłumik to i tak opon nie slyszalem hehe ale jeśli chodzi o trzymanie jest ok, wiele osób pisało że strasznie szybko się zużywają, ja tego nie potwierdze bo miałem je od nowości chyba 4 lata czy jakos tak zrobiłem na nich ze 40 tyś km i jeszcze było fuuuul bieznika, pare razy sie scigałem czy tam popiszczałem oponami ale bez przesady i zużycie moim zdaniem było na bardzo przyzwoitym poziomie.
teraz w toyce mam bf goodrich G-Grip na razie co troche km zrobiłem to muszę powiedzieć że są w miarę cichy bo leciałem 130km/h i spokojnie można rozmawiać bez podnoszenia głosu.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-11, 12:56
patryklubi9auta napisał/a:
znalazłem te T1r ale są z 2011 roku nowe warto?
Nowych nie warto, niemniej zapytaj sprzedającego o datę produkcji DOT i indeks prędkości, to są opony świeże jak ciepłe bułeczki; a cena dobra ? (dobra = < 250)
ee bez przesady moim zdaniem napewno yokohamy będą lepsze jakieś a-drive czy lepszy model jak toyo dla mnie były spoko toyki ale z tego co pamietam to nie należały do najlepszych w różnych testach itp chociaz wiadomo jak to jest z tymi testami ten co da wiecej bedzie na lepszym miejscu hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum