Wysłany: 2009-10-31, 21:55 [Avensis T25] Kłopot ze swiecami żarowymi w Avensis D4D
Witam ! jak postapić gdy złapie niska temperatura i mam kłopot z uruchomoienim silnika d4d .nadmieniam i,z wymieniałem świece żarowe w ASO na nowe i kontrolka sie swieci przed uruchomieniem silnika lecz jak sądze zbyt krótko to trwa i musze tę czynnosc powtarzac kilka razy by uruchomic auta nie zarzynajac rozrusznika .PROSZE O POMOC !
może wymień akumulator? sprawdzałeś z którego masz roku? ...jeżeli masz autko od nowości, to wydaje mi się że żywotność akumulatora to tak około 5 lat więc także, wg mnie, nadawałby się do wymiany....
_________________ kto ma Toyotę, nie chodzi na piechotę
kolego w temacie ktory jest ponizej tego masz kilka dobrych rad
np gawrys napisal
jak nowe swiece to normalne ze szybko gasnie kontrolka bo szybko sie nagrzewaja
wymien akumulator i bedziesz miał problem z glowy z odpalaniem
Ja mogę doradzić coś co na pewno pomoże przy rozruchu, otóż:
Zapłon uruchamiaj kilka razy, czyli przekręcasz stacyjkę na on i po chwili wyłaczasz i znowu na on aż zgaśnie kontrolka i tak kilka razy - nagrzewa wtedy mocniej świece i pali jak lalka. Sam sprawdzałem
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Ja mogę doradzić coś co na pewno pomoże przy rozruchu, otóż:
Zapłon uruchamiaj kilka razy, czyli przekręcasz stacyjkę na on i po chwili wyłaczasz i znowu na on aż zgaśnie kontrolka i tak kilka razy - nagrzewa wtedy mocniej świece i pali jak lalka. Sam sprawdzałem
lub przekręć stacyjkę na on ,poczekaj aż zgaśnie kontrolka świec żarowych + poczekaj dodatkowo kilka sekund aż usłyszysz takie charakterystyczne "pyknięcie" wyłącznika i wtedy kręć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum