Wysłany: 2011-01-10, 14:19 [Avensis T22] Problem z zapalaniem silnika Avensis 1.6 98r.
Witam.
Mam problem z uruchomieniem silnika. problem zaczął się jak zjeżdżałem w dół do garażu sklepu. Na wskaźniku paliwa miałem początki rezerwy ( kontrolka zapaliła się jakieś 7 km wcześniej). jadąc prosto po garażu auto zaczęło mi się dławić ... raz .... i znowu, i stanął. słyszałem że zdarzają się przypadki że wytrąca sie woda z paliwa i tak mnie zastanowiło że w moim przypadku może byc tak samo, że podczas zjazdu zassało wodę. dolałem benzyny z kanistra 5L trochę wzburzyłem resztki i ok zapalił za pierwszym razem. Ale jak następnego dnia chcialem ruszyć z pod domu, niestety DU....A. W czym może byc problem. Kolega mówi że może byc problem z filtrem paliwa, ale co to ma do tego.
Kolega może dobrze podpowiadać.
Wg mnie w przewodach masz powietrze i stad problem z zapaleniem, dostało się, jak zjeżdżałeś i zabrakło paliwa, wtedy zassało powietrze wg mnie do przewodów.
Musiałbyś przejrzeć przewody czy nie ma bąbli i sprawdzić filtr czy jest w nim benzyna.
jeśli już raz zapalił po dolaniu benzyny to w silnikach benzynowych nie ma problemu i już nie ma powietrza w układzie, sprawdź czy dostaje paliwo, jak wyglądają świece, suche czy zalane jak zalane to brak powietrza lub iskry, a jak suche to filtr paliwa może się zapchał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum