Wysłany: 2012-09-25, 08:18 [Avensis T25] Brak reakcji przy probie rozruchu.
Witam. Dzis rano spotkala mnie niemila niespodzianka. Kluczyk w stacyjce, wszystkie kontrolki sie ladnie swieca a rozrusznik nic. Panuje bloga cisza. Nawet przez sekunde nie zaskoczyl. Mam zamiar jechac do mechanika po pracy ale czy ma ktos jakies sugestie? Nie wiem czy to rozruszbik czy cos innego a nie chce zostac naciagniety na naprawy niepotrzebnych rzeczy. Z gory dzieki.
Dodam jeszcze ze radio, nawiewy, szyby i reszta elektryki dziala idealnie. Rozrusznik moze?
Może myć rozrusznik, może być immobiliser, a może też być stacyjka (często sekcje start stacyjki padały w T22). Słychać chociaż jakieś tyknięcie przy rozruszniku? Próbowałeś go puknąć czymś?
Sprawdź chociaż klemy na akumulatorze. Cała elektryka może działać normalnie, ale dla rozrusznika może być "za mało" prądu, gdy klema jest poluzowana...
Immobilizer? Hmmm... Czy czasem w przypadku kłopotów z immo rozrusznik nie kręci normalnie, a auto po prostu nie odpala?? Tak przynajmniej miałem w innych autach...
Klemy sprawdzilem. Siedza mocno. Co do immobilisera to tez mi sie nie wydaje bo w hyundaiu ktorego mialem wczesniej dawal sie we znaki tym ze krecil ale nie odpalal. Tu nie ma zadnej reakcji. No ale dowiem sie jutro. Rano wpada po avke laweta z ubezpieczalni to napisze co bylo problemem.
[ Dodano: 2012-09-26, 21:25 ]
Avka juz w pelni sprawna. Najpierw pomoglo uderzenie kijem w rozrusznik zeby odpalil, potem od razu do mechanika i po sprawie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum