Wysłany: 2013-06-10, 21:23 [Avensis T25] Spadek mocy powyżej 1900 obrotów
Witam
Jak w temacie powyżej 1900 brak przypływu mocy, a im bliżej miałem do domu szła coraz słabiej. Auto mam od listopada zeszłego roku, przebieg blisko 280tys. Jestem raczej laikiem jeśli chodzi o samochody i przed pójściem do mechanika chciałem się dowiedzieć co to może być. Kolega mi właśnie podpowiedział, że może to być "filtr cząstek stałych"
Proszę o opinie.
Typ: Audi
Silnik: Inny
Rok: 2016
Nadwozie: Inne Pomógł: 4 razy Wiek: 53 Dołączył: 28 Wrz 2012 Posty: 134 Skąd: wrocław/sobótka
Wysłany: 2013-06-10, 22:31
kolega to niezły diagnosta,ja radzę zacząć od filtra paliwa i przeczyszczenia przepływki ,sprawdzenia wszystkich podciśnień i szczelności układu dolotowego ,filtra o którym mówi kolega wcale tam nie masz najlepiej zrobić test ale potrzebny komp i ktoś kto to zrobi pozdr
wczoraj pojechalem i dzis rano wrocilem z pracy, samochod sprawował sie normalnie, fakt, ze go nie cisnałem bo balem sie, ze gdzies mi sie zatrzyma, jutro zabiore go do mechanika o zapytam o to co napisałes, dzięki
nie, czysto jest jak samochod jedzie i zaczyna prace, w zime po nocy na mrozie na poczatku czasem przykopcil na simo, ale pozniej jak juz bylo cieplo to nigdy
a tak zapytam, jak wyczyścić przepływomierz ? kupiłem ten specjalny spray ale ta część jest kompletnie nierozbieralna. Czy wystarczy przeczyścić tą wystającą łezkę.. ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum