Wysłany: 2013-05-06, 20:17 [Avensis T22] Gdzie znajduje się filtr paliwa w T22 1.8 7AFE
Na wstępie zaznaczę, że przejrzałem już cały internet i nie mogę znaleźć nic na temat umiejscowienia filtra paliwa w Toyocie Avensis 7AFE 1.8 /benzyna/. Jestem posiadaczem takiego modelu z 2000 roku i chciałbym wymienić ten filtr samemu ale niestety nie mogę go zlokalizować. Jeśli by ktoś mógł umieścić jakieś zdjęcie to byłbym zobowiązany.
Ps. jeśli jakieś niespodzianki czekają mnie przy wymianie tego ustrojstwa to również proszę o info.
u mnie w 1,6 jest jeszcze jeden w komorze silnika i w serwisie poinformowali mnie, że wymienia się co 100 tys, ewentualnie wcześniej jeśli się dzieje coś co mogłoby wskazywać na problemy z filtrem, na 4 zamienniki żaden nie pasował, a oryginał 80zł kosztował, ale co tam na 165 tys raz można wymienić
Chcę wymienić ponieważ samochód przejechał już kilka kilometrów i chciałbym mu zafundować nową "nerkę". Czy w 100 procentach jesteś pewny że w 7AFE filtr znajduje się w baku? skoro oferowany do tego modelu filtr wygląda tak jak filtr zewnętrzny
W końcu ustaliłem położenie filtra paliwa w mojej AVCE. Rafał ma rację u mnie również znajduje się on na grodzi patrząc od przodu samochodu po prawej stronie lub jak kto woli od strony kierowcy. Problem polegał na tym że mój samochód posiada silnik 1.8 7AFE ale ma on 79 KW a nie jak większość 81 KW. Dlatego też filtr również znajduje się gdzie indziej. Chcąc się do niego dostać wymontowałem gumowe elementy doprowadzające powietrze z filtra powietrza do przepustnicy, potem tylko trochę gimnastyki i udało się. Zdjęcia postaram się dodać jak tylko namówię swój aparat do połączenia się z komputerem.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum