Wysłany: 2012-07-01, 20:57 [Avensis T25] Głośny hałas przy wysokich obrotach
Witam,
posiadam T25 1.8 z 2005, przebieg 146 tyś i mam taki problem! Miałem wibracje na 3 biegu i oddałem auto do mechanika – wymieniono prawą półosie (tzn. została zregenerowana – wymiana: przegubu wew. i zew.) i wibrację zanikły ale teraz przy wysokich obrotach słychać głośne „wycie”! Czy ktoś z was miał już taki problem? Czy to może być jakieś łożysko lub poduszka czy to początek awarii skrzyni biegów! Bardzo proszę o opinie!
tylko przy wysokich obrotach czy przy większych prędkościach? Na postoju też słychać? jeśli jest przy wyższych prędkościach to koła wyważ i zobacz. U mnie było tak, że powyżej 160km/h do środka samochodu dostawało się nieprzyjemne huczenie. Po wyważeniu okazało się że w jednym kole z tyłu urwał się odważnik - po wyważeniu cisza.
Opony ok, byłem na stacji na wyważeniu i sprawdzeniu!
Zauważyłem ze „wycie” występuje tylko przy obrotach około 4 tys. później jakby zanikało – na każdym biegu!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum